SUDOVÁ VÍNA
BÍLÁ VÍNA
CHARDONNAY – polosladké víno, zlatožluté barvy, vůně svěží , výrazně ovocná po zelených jablkách s příměsí akátu, mírně kořenitá. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům a drůbeži.
IRSAI OLIVER – polosuché lehké víno zelenožluté barvy, vůně výrazně hroznová, mírně kořenitá. Vhodné jako aperitivní víno.
MUŠKÁT MORAVSKÝ – suché lehké víno zelenožluté barvy, květinově muškátová vůně s příjemnou harmonií a dostatkem kyselin. Vhodné jako aperitivní víno.
RULANDSKÉ ŠEDÉ – polosuché plné víno zlatožluté barvy, medově nasládlá vůně s jemným pomerančem. Harmonické, vláčné s utlumeným působením kyselin a dlouhotrvající chutí. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům a drůbeži.
RYZLINK RÝNSKÝ – suché plné víno žlutozelené barvy, éterická vůně s náznakem lipového květu, broskví, meruněk a ananasu. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům a bílým masům.
RYZLINK VLAŠSKÝ – suché lehké víno citrusově žluté barvy, vůně svěží s dominující kyselinkou, mírně kořenitá, chuť je vysoce extraktivní, svěží s vyšším obsahem kyselin. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům a bílým masům.
TRAMÍN ČERVENÝ – suché plné víno zlatožluté barvy, vůně výrazně aromatická po konvalinkách a akátu. Chuti vysoce extraktivní, květinové s nižším obsahem kyselin. Vhodné k výraznějším úpravám ryb a drůbeže a k méně výrazným úpravám červených mas.
VELTLÍNSKÉ ZELENÉ – suché, středně plné víno zelenožluté barvy, vůně lipového květu s dominující kyselinkou, chuti vysoce extraktivní, svěží s vyšším obsahem kyselin udržující vínu dlouho mladistvý výraz. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům a rybím pokrmům.
VELTLÍNSKÉ ČERVENÉ RANNÉ (VEČERKA) – sladké, středně plné víno světle žluté barvy, vůně neutrální, chlebnatá, mírně kořenitá. Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům a rybím pokrmům.
.
RŮŽOVÁ VÍNA
ZWEIGELTREBE ROSÉ – polosuché svěží víno světle růžové malinové barvy, vůní jahod a zralého červeného ovoce s jemnými podtóny aroma celé palety květin. Chuť je svěží a smyslně ovocná.
ČERVENÁ VÍNA
DORNFELDER – suché, velmi plné víno, tmavočervené barvy, jemné aromatické vůně a chuti. Vhodné k drůbeži, červeným masům a zvěřině.
MODRÝ PORTUGAL – suché lehké víno, jemně rubínová barva s vůní květin. Víno má méně tříslovin, vyniká výbornou pitelností a harmonií. Vhodné k těstovinám a drůbeži.
FRANKOVKA – suché středně plné víno, tmavě třešňové barvy, vůně výrazně ovocná po švestkách a černém ovoci, dřevitá, chuti ovocné s výraznější tříslovinou, vysoce axtraktivní. Vhodné k drůbeži, červeným masům a zvěřině.